Försvunna skepp

635794019970283158-EPA-AT-SEA-MISSING-SHIPGenom tiden har många oförklarliga händelser skett. De oförklarliga händelserna skapar oro och ger utrymme till många konspirationsteorier. Inom kategorin om oförklarliga händelser finns försvunna fartyg. Detta är något som en rad teorier kring vad som kan ha hänt uppstår. En del teorier menar att med tanke på storleken fartyg brukar ha, är det nästan omöjligt att de bara kan “försvinna” i havet. Det syftar på att det kan ha varit något mäktigare än vad människan förstår som är orsaken till försvinnandet. Teorierna uppstår eftersom att de försvunna fartygen har områdena de försvunnit i som gemenast. Områden som de försvinner i är kring eller i den omtalade Bermuda triangeln. Det inte bara fartyg som har försvunnit där, även flygplan och andra farkosters försvinnande ska ha också ha skett kring det området.

Bermuda triangeln är ett område som anses vara övernaturligt, då många har upplevt eller sett paranormala aktiviteter i de området. Vittnen har också sett UFO aktiviteter där och av denna anledningen är det ett nästan fruktat område. Konspirationsteorier kopplar en hel del försvinnande och andra mysterier till det området. När det det gäller försvinnandet av fartyg ska de flesta ha skett innan trådlös kommunikation fanns i formen av navigation. Detta gör att det var svårt att spåra eller ens kommunicera med fartyget innan det försvann. Försvinnandet fortsatte dock även efter att det blev möjligt att spåra fartyg. Bland de försvunna fartygen var SS Waratah som försvann under 1900 talet.

SS Waratah var cirka 150 meter lång och jobbade mellan Europa och Australien. Den försvann när den var på väg från Durban till Kapstaden. Det var 211 personer ombord och än idag har det inte hittats. Delar av fartyget har inte ens hittat än idag. De första misstankarna kring försvinnandet var att en storm skulle ha varit orsaken, eftersom att folk skulle ha sett kroppar i vattnet efter att fartyget försvann. När tiden gick uppstod fler teorier och än idag finns det ingen förklarling till händelsen.