Och här tar vi chansen att introducera i talet det sista elementet som utgör vätskan i den elektroniska cigaretten och en Vape: nikotin.

Det är viktigt att veta att nikotin är det enda skadliga elementet i en vätska. Nikotin genererar missbruk och gör hjärnan uppfattar känslor av välbefinnande. Dessa känslor är dock kortlivade: inom trettio minuter börjar nivån av nikotin som finns i kroppen minska och hjärnan kommandon impulsen att introducera en annan i kroppen. De positiva känslorna som ges genom att ta nikotin är ett utbrett välbefinnande i kroppen, man känner sig mer energisk och aktiv. Uppmärksamhet verkar också förbättras, det är lättare att koncentrera sig och har en lugnande effekt på stress.

Dessa är bara ytliga effekter eftersom nikotin i själva verket orsakar hjärtslag och tryck att öka, vilket sätter hela hjärt-kärlsystemet under stark stress. Det här händer om du andas in nikotin, både med den traditionella cigaretten och med den elektroniska cigaretten och Vape.

Trots detta är organismen van att assimilera nikotin, men också snabbt avyttra det. Det tar faktiskt i genomsnitt 2 dagar (för att avyttra produkterna i den traditionella cigaretten tar det ungefär 20 år!).